Resultaat 1–24 van de 36 resultaten wordt getoond

Georges Seurat Reproductie Schilderijen

De schilderijen van Georges Seurat behoren tot de meest fascinerende van alle 19de-eeuwse kunstenaars. Geboren in een rijke familie in Parijs, had Seurat al op jonge leeftijd interesse in kunst. Maar lang voordat hij bekend werd om zijn pointillisme had Georges Seurat al grote moeite met de artistieke vestiging in zijn geboorteland Frankrijk. Het impressionisme van Georges Seurat kon gewoonweg geen plaats vinden in de prestigieuze kunstzalen van Parijs.

Zonder de steun van de Parijse Salon en zijn mecenassen uit de middenklasse was het mogelijk dat de schilderijen van Georges Seurat nooit aan het licht zouden komen. Maar Seurat vond al snel een plaatsje onder de onafhankelijke kunstenaars die tegen de salons protesteerden.

Pointillisme, de stijl van Seurat

De schilderijen van Georges Seurat bestaan in twee verschillende stijlen, hoewel de pointillisme-schilderijen van Georges Seurat waarschijnlijk een uitloper of uitdrukking van het Georges Seurat-impressionisme zijn. Na het breken van de gelederen met degenen die geassocieerd worden met de Parijse Salon, werd Seurat’s werk meer experimenteel. Al snel was hij een pionier in het nieuwe pointillisme waarmee Georges Seurat het meest wordt geassocieerd. Pointillisme is, zoals de naam al aangeeft, een stijl van kunst die het gebruik van kleine “puntjes” van pigmenten vereist. Wanneer de toeschouwer heel dicht bij het schilderij staat, kan hij zien dat het uit deze gekleurde “puntjes” bestaat. Het pointillisme dat Seurat beheerst, geeft de kijker twee manieren om naar een bepaald schilderij te kijken.

Bekende schilderijen van Georges Seurat

Het is belangrijk om op te merken dat het pointillisme een volledig nieuwe creatieve inspanning was. Een artistieke innovatie die Seurat heeft geleverd. Zijn beroemdste schilderij van allemaal, A Sunday Afternoon on the Island of La Grande Jatte, is het voorbeeld van de pointillistische stijl.

Ondanks de evidente complexiteit en uitdaging van de pointillistische stijl, is Seurat in staat om een prachtig impressionistisch werk te creëren. Dat tevens een samenspel van licht en duisternis en een adembenemend perspectief biedt. Andere schilderijen, zoals La Chahut, zijn weliswaar minder uitgesproken in het vasthouden aan wat we nu als conventioneel pointillisme beschouwen. Maar deze vallen op door hun voortdurende toewijding aan sociaal commentaar en hun vermogen om gevoelens op te roepen door middel van kleur en tint.

Seurat Reproductie Schilderijen Kopen?

Veel van de pointillisme-schilderijen van Georges Seurat zijn buitengewoon kleurrijk. Ongeacht hun onderwerp kunnen ze een kamer gemakkelijk opvrolijken en groter doen lijken. Het tonen van een Seurat-schilderij hoger in een kamer opent een ruimte, vooral als er een mogelijkheid is om het reproductiebeeld te “spelen” met natuurlijk licht uit een raam.

Wil je een of meerdere Seurat Reproductie schilderijen kopen? Bekijk dan de Seurat schilderijen in de webshop die Instapainting al voor je heeft geselecteerd!

Wil je meer lezen over Seurat? Seurat op Wikipedia.