Resultaat 1–24 van de 63 resultaten wordt getoond

William Merritt Chase Reproductie Schilderij

William Merritt Chase (1849 – 1916) was een Amerikaanse schilder en leraar, bekend als exponent van het impressionisme. Hij is ook verantwoordelijk voor de oprichting van de Chase School, die later Parsons School of Design zou worden. De schilder staat met name bekend om de prachtige William Merritt Chase landscapes en is beroemd vanwege zijn portret schilderijen.

De inspiraties van William Chase

Een kunstenaar in hart en nieren, dat was William Chase. Hij haalde zijn inspiratie met name uit het realisme van de schilderkunst en keek op tegen de werken van Peter Paul Rubens en Frans Hals. Vanaf jongs af aan was de schilder al dol op Europa. Hij besloot dan ook om te gaan studeren in München in 1872, maar keerde in 1878 alweer terug naar New York om les te geven aan de Art Students League.

Deze keuze heeft hem tot één van de meest gewaardeerde kunstleraren gemaakt. Al snel nam William Merritt Chase een grote galerij (ontworpen door Richard Morris) in New York over die oorspronkelijk was bedoeld voor tentoonstellingen. Hier creëerde hij een geweldige studio waar hij voor zichzelf een hoffelijk imago mee kon neerzetten.

Portret schilderijen van William Chase

William Chase is misschien wel het meest bekend om zijn portretten en om de geportretteerden, waaronder enkele van de belangrijkste mannen en vrouwen van zijn tijd. Zijn portret van de schilder Lydia Field Emmet in 1892 toont Emmet in een pose die typisch is voorbehouden aan mannen in oude meesterschilderijen. Emmet’s hand ligt op haar heup en ze kijkt over haar schouder naar het publiek.

William Chase schilderde ook vaak zijn vrouw Alice en hun kinderen, soms in individuele portretten, soms in scènes van huiselijke rust: bij het ontbijt in hun achtertuin of ontspannen in hun zomerhuis op Long Island, de kinderen spelen op de vloer of tussen de zandduinen van Shinnecock. Op een schilderij uit 1895, getiteld ‘A Friendly Call’, is zijn vrouw afgebeeld in een gele jurk.

William Chase als portretschilder van de samenleving

Eén van de bekendste William Merritt Chase paintings is Lady in Black. Dit portret schonk hij aan het Metropolitan Museum in 1891. Modieuze vrouwenportretten werden langzamerhand een belangrijk onderdeel van zijn succes. Zo ook portretten die William Chase maakte van zijn studenten. Ook deze schonk hij zonder meer aan diverse instellingen om zichzelf als portretschilder van de samenleving te positioneren.

William Merrit Chase landscapes

Naast het schilderen van portretten en avondvullende figuratieve werken, begon William Chase eind jaren 1880 serieus met het schilderen van landschappen. De beroemde William Merritt Chase landscapes. Zijn interesse in landschapskunst is wellicht voortgekomen uit de opvallende New Yorkse tentoonstelling van Franse impressionistische werken van de Parijse handelaar Durand-Ruel in 1886.

Hij is het beste te onthouden voor twee series van de William Merritt Chase landscapes collectie, die beide op impressionistische wijze zijn geschilderd. De eerste was zijn scènes van Prospect en Central Parks in New York; de tweede waren zijn zomerlandschappen in Shinnecock. In zijn landschappen kwamen meestal mensen prominent naar voren.

Vaak schilderde William Chase vrouwen en kinderen in ontspannen houdingen, ontspannend op een parkbankje, op het strand of liggend in het zomergras bij Shinnecock. Vooral de werken van Shinnecock worden door kunsthistorici gezien als bijzonder fraaie voorbeelden van het Amerikaanse impressionisme.

In 1903 huurde Chase de Villa La Meridiana bij Careggi, Florence, waar hij elke zomer naar terug zou keren om te schilderen. Later kocht hij de Villa Silli, ten zuiden van de stad.

William Chase Reproductie Schilderij Kopen?

Vind jij de werken van William Chase ook zo mooi en zou je graag een William Merritt Chase reproductie schilderij thuis aan je muur willen? Dat kan! Instapainting maakt reproductieschilderijen van William Merritt Chase en veel meer schilders. Deze zijn 100% met de hand gemaakt van echte olieverf op echt canvas.

Onze reproductie schilderijen zijn betaalbaar en kwalitatief van een zeer hoog niveau, doordat wij werken met gespecialiseerde topkunstenaars. Kijk snel in de Instapainting collectie en selecteer jouw favoriete Chase schilderij.

Wil je meer lezen over Chase? Chase op Wikipedia.