Resultaat 1–24 van de 43 resultaten wordt getoond

Ivan Shishkin Replica Schilderijen

De bekende Shishkin art van de Russische schilder Ivan Shishkin is alom bekend in de kunstwereld. Veel kunstliefhebbers zijn tot op de dag van vandaag nog absoluut gefascineerd door de schilderwerken van de kunstenaar. Bij Instapainting koop je zonder twijfel de mooiste replica’s van de originele Shishkin paintings. Geschilderd door afgestudeerde kunstenaars met identieke penseelstreken, zoals deze unieke, realistische schilder!

Wie was Ivan Shishkin?

Ivan Ivanovitsj Shishkin (1832 – 1898) was een Russische landschapsschilder die nauw verbonden was met de Peredvizjniki-beweging. Shishkin werd geboren in Jelabuga van het gouvernement Vjatka. Vandaag de dag is dat Republiek Tatarstan. Hij studeerde hier aan het gymnasium van Kazan. Daarna studeerde hij vier jaar lang aan de Moskouse School voor Schilderkunst, Beeldhouwkunst en Architectuur.

In 1856 begon hij aan de keizerlijke kunstacademie in St. Petersburg waar hij tot 1860 bleef. Hij studeerde af met de hoogste onderscheiding en een gouden medaille. Hierna ontving hij de keizerlijke studiebeurs voor zijn verdere studie in Europa. Hij werd vijf jaar later ook lid van deze academie en werd van 1873 tot 1898 hoogleraar in schilderkunst. Ook leidde hij de klas voor landschapsschilderkunst aan de hoogste kunstacademie van St. Petersburg.

Hoe zag het leven van Shishkin er verder uit?

Shishkin woonde- en werkte enige tijd in Zwitserland en Duitsland met een beurs van de St. Petersburgse Imperial Academy of Arts. Bij zijn terugkeer naar St. Petersburg werd hij lid van de kring van rondtrekkende kunstenaars en van de vereniging van Russische aquarellisten. Hij nam ook deel aan tentoonstellingen van de Kunstacademie, de Aller-Russische Tentoonstelling in Moskou (1882), de Nizjniy Novgorod (1896) en de Wereldtentoonstellingen (Parijs, 1867 en 1878, en Wenen, 1873).

Wat is typerend voor de Ivan Shishkin art?

Natuur speelde een belangrijke rol in de Ivan Shishkin art. Hij hield van realistische kenmerken en deze gaf hij weer in nauwkeurige details. Kenmerkend voor zijn schilderijen is ook de uitmuntende beheersing van kleur en licht. Zo wist hij een unieke textuur te laten zien in elk werk, waar hij bomen en landschappen zo realistisch mogelijk afbeeldde in perfecte dimensies waar schaduwen tevens een belangrijke rol kregen. Deze zorgden ervoor dat het natuurlijke realisme ervan afspatte.

Wat is de typische schilderstijl van Shishkin?

Ivan Shishkin werd voornamelijk beschouwd als opper-vertegenwoordiger van de Russische, realistische landschapsschilderkunst. Realisme was altijd zijn uitgangspunt en dit liet hij prachtig terugkomen in de op de werkelijkheid gebaseerde kunstwerken. Ze waren nauwkeurig, precies en gedetailleerd. Shishkin vond het wel erg belangrijk dat de Shishkin paintings voldoende poëzie en lyriek bevatten.

De meest beroemde Ivan Shishkin paintings

  • Rooks Have Come (1871)
  • Forest Clearing (1872)
  • View of Valaam Island (1873)
  • Morning In A Pine Forest (1889)
  • In The Wild North (1891)

Landschappen en Bos

Ivan Shishkin bezat een datsja in Vyra, ten zuiden van St. Petersburg. Daar schilderde hij enkele van zijn mooiste landschappen. Zijn werken zijn opmerkelijk door de poëtische weergave van de seizoenen in het bos, de wilde natuur, dieren en vogels. In 1891 werd hij benoemd tot hoogleraar-directeur van de landschapsklas van de academie voor gevorderde kunst. In 1898 voltooide hij zijn schilderij Het dennenbos en stierf op 20 maart in Sint-Petersburg, terwijl hij aan zijn nieuwe schilderij werkte.

Shishkin replica schilderijen kopen?

Ben je gefascineerd door het werk van Shishkin en wil je een of meerdere Shishkin replica schilderijen kopen? Voor je kunstverzameling, of gewoon om aan de muur te hangen in de woonkamer, op je kantoor of wellicht in de hal? Bekijk dan snel de Shishkin schilderijen die Instapainting al voor je heeft geselecteerd. Mocht je favoriete Shishkin werk er niet tussen staan. Niet getreurd, we kunnen namelijk alles na-schilderen! Denk aan een schilderij van een foto, of schilderwerken van andere artiesten.

Wil je meer lezen over Shishkin? Bekijk Shishkin op Wikipedia.