Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

El Greco Reproductie Schilderij

El Greco was een schilder, beeldhouwer en architect van de Spaanse Renaissance. “El Greco” (De Griek) was een bijnaam, een verwijzing naar zijn Griekse afkomst, en de kunstenaar signeerde zijn schilderijen normaal gesproken met zijn volledige geboortenaam in Griekse letters.

El Greco’s dramatische en expressionistische stijl werd door zijn tijdgenoten met verbazing ontvangen, maar werd in de 20e eeuw gewaardeerd. El Greco wordt beschouwd als een voorloper van zowel het expressionisme als het kubisme, terwijl zijn persoonlijkheid en werken een bron van inspiratie waren voor dichters en schrijvers zoals Rainer Maria Rilke en Nikos Kazantzakis.

El Greco is door moderne geleerden als kunstenaar zo individueel gekenmerkt dat hij tot geen enkele conventionele school behoort. Hij is vooral bekend om zijn kronkelende langgerekte figuren en de vaak fantastische of fantasmagorische pigmentatie, waarbij hij de Byzantijnse tradities met die van de westerse schilderkunst trouwt.

El Greco Beroemde Schilderijen

Tot El Greco’s beroemste werken behoren Zicht op Toledo en de serie die hij maakte met portretten van de apostelen. Deze laatste serie maakte hij meerdere keren het eind van zijn leven en is te zien in het Museo El Greco in Toledo, het Prado in Madrid en in Oviedo. Een favoriet onderwerp van El Greco was bovendien de Tempelreiniging, waarvan hij in totaal vier schilderijen maakte.

El Greco Reproductie Schilderij Kopen?

Wil jij een El Greco Reproductie schilderij kopen? Een prachtig klassiek schilderij voor thuis aan de muur? Kijk dan snel in de Instapainting shop en selecteer jouw favoriete El Greco schilderij. Onze topkunstenaard kunnen hier een prachtige replica van maken!

Wil je meer lezen over El Greco? El Greco op Wikipedia.