InstaPainting

Waarom je een Reproductie Schilderij zou moeten kopen!

Reproductie Proces

Als je een kunstliefhebber bent, zijn er veel voordelen die je kunt krijgen door reproductieschilderijen op canvas te kopen, in plaats van een poster of lithografie. Als je een reproductie van een beroemd schilderij thuis aan je muur wilt laten schitteren, wil je natuurlijk dat het zo goed mogelijk op het origineel lijkt. Dit wil niet zeggen dat je niet probeert iemand voor de gek te houden door te geloven dat het origineel is, maar je zult tenminste genieten van de illusie dat je een origineel hebt! Aan de andere kant is een poster duidelijk een inferieur exemplaar op karton, ongeacht hoe goed de afdruk is.

Waarom een Reproductie Schilderij Kopen?

Een andere reden waarom je hoogwaardige reproducties van olieverfschilderijen zou moeten kopen, is dat ze veel langer meegaan dan een poster. Met een poster, ongeacht hoe hoog de kwaliteit van het papier is, zal het uiteindelijk gaan vergelen. Maar een goede reproductie wordt gemaakt op premium canvas met superieure olieverf en kan een eeuw of zelfs langer meegaan, afhankelijk van de omstandigheden waaronder het wordt tentoongesteld. Het kan zelfs een gewaardeerd familie-erfdeel worden dat aan de kleinkinderen kan worden doorgegeven.

Maar de beste reden om een reproductie schilderij op canvas te kopen in plaats van een poster of lithografie, is dat deze reproducties met de hand worden geschilderd door een top kunstenaar. Deze kunstenaars produceren het schilderij met behulp van voorbeeldige kwaliteitsnormen die zorgen voor een eersteklas eindresultaat. Wanneer je het kunstwerk eindelijk thuis ontvangt en aan de muur hebt hangen kun je urenlang kijken naar de penseelstreken en andere individualiserende details die dat schilderij uniek maken. Reproductie is echt het op één na beste ding om een ​​origineel te hebben!

Mocht je geïnteresseerd zijn in het bestellen van een reproductie schilderij op canvas, dan kun je het beste eerst verschillende stijlen verkennen totdat je iets vindt dat je leuk vindt. Een schilderstijl wordt gedefinieerd als de onderscheidende visuele kenmerken die een bepaalde school of groep kunstenaars verenigen. Beslis dus eerst welke stijl van schilderkunst je leuk vindt. Hier zijn enkele van de meest populaire stijlen waarin InstaPainting en de kunstenaars reproductie schilderijen maken:

Impressionisme

Deze stijl van kunst werd ontwikkeld als een reactie op de introductie van fotografie, die de exacte reproductie van het beeld van een scène mogelijk maakte. In plaats van te streven naar een schilderij dat een landschap dupliceert, benadrukten impressionistische kunstenaars in plaats daarvan de indruk die deze op de kunstenaar of de toeschouwer maakten met behulp van fijne penseelstreken om de manier waarop licht erop speelt opnieuw te creëren. Hierdoor hebben impressionistische schilderijen de neiging om fel gekleurd te zijn terwijl ze niet het detailniveau hebben dat wordt gevonden in traditionele representatieve schilderijen.

Enkele van de beroemdste impressionistische kunstenaars zijn Claude Monet, Edgar Degas en Pierre Auguste Renoir. De Waterpond van Monet vertoont veel van de bepalende kenmerken van het impressionisme. Het toont een vijver met een brug op de voorgrond, met de bladeren en de lelies op de vijver gedaan met fijne penseelstreken.

Degas (76)

Monet (146)

Renoir (108)

Post-Impressionisme

Deze schilderstijl is overgenomen door kunstenaars die zijn beïnvloed door de impressionisten, maar die nog verder tegen de grenzen wilden gaan, wat resulteerde in schilder-technieken zoals pointillisme, waarbij een foto werd gemaakt van een reeks kleine scharren verf of stippen die zouden samenhangen in een foto wanneer bekeken op afstand. Post-impressionisme bracht de stijl dichter naar meer abstracte schilderijen door de vormen van figuren te vervormen en willekeurige kleurkeuzes te gebruiken.

Een van de beroemdste post-impressionistische schilders was Georges Seurat, die pionier was van het pointillisme. Andere beroemde post-impressionisten zijn Vincent van Gogh, Henri de Toulouse-Lautrec, Paul Gauguin en Paul Cezanne. Bekende schilderijen in de Post-impressionistische stijl zijn onder meer Seurat’s A Sunday Afternoon (op het eiland La Grande Jette), die de titulaire scène op een gestileerde manier afbeeldt met behulp van de pointillistische stijl en Van Gogh’s De Sterrennacht, die opvallend de gevulde nachtelijke hemel laat zien met lichtballen.

Cézanne (61)

Seurat (36)

Van Gogh (122)

Expressionisme

Terwijl het impressionisme zich richt op wat mensen zien, beeldt het expressionisme uit wat ze voelen. Expressionistische kunstenaars probeerden intense emoties te uiten in plaats van de materiële realiteit. Een van de beroemdste voorbeelden van expressionisme is The Scream van Edvard Munch, die een figuur schreeuwt van pijn in een landschap vol met wervelende lijnen van verf.

De meest prominente beoefenaars van de expressionistische stijl zijn Paul Klee, Marc Chagall en Wassily Kandinsky. Afgezien van The Scream, is een van de beste voorbeelden van expressionistische kunst The Blue Rider, een schilderij van een ruiter op een paard dat over een veld racet en dat Kandinsky’s liefde voor het rijden uitdrukt.

Kandinsky (66)

Klee (61)

Modigliani (65)

Abstract

Deze stijl van kunst keerde zich af van alle realistische afbeeldingen van figuren en koos ervoor om in plaats daarvan abstracte vormen te gebruiken om uit te drukken hoe de kunstenaar de wereld zag. Een beroemd voorbeeld van abstracte kunst is Black Square, een schilderij uit 1915 van de Russische kunstenaar Kasimir Malevich, waarin het canvas eenvoudig helemaal zwart is geverfd. Een recentere beoefenaar van abstracte kunst is Jackson Pollack, die beroemd “drip painting” gebruikte om zijn doeken te maken.

Malevich (16)

Mondriaan (61)

Naast deze populaire stijlen zijn er natuurlijk nog ontzettend veel andere stijlen, artiesten, genres en thema’s. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Renaissance schilderkunst met bekende werken van onder andere Da Vinci? Of de Barok stijl met onder andere onze eigen Vermeer en Rembrandt? Wil je deze eens op je gemak bekijken? Ga dan naar onze shop, hier vindt je alle schilderijen en kun je eenvoudig selecteren op je gewenste stijl, genre of artiest.

 

Bij InstaPainting bestel je al een reproductieschilderij vanaf €199,-

100% Handgeschilderd, met Echte Verf, Op Echt Canvas. Zoals het hoort…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *