Toont alle 20 resultaten

Leonardo Da Vinci Schilderijen Als Reproductie

Leonardo Da Vinci, de man die zelfs bekend is onder niet-kunstliefhebbers. En dat heeft natuurlijk een reden. Zijn kunstwerken zijn toonaangevend, divers en dusdanig uniek dat niemand er omheen kan. Wij mogen dan ook zeker niet achterblijven met zijn kunstwerken als reproductiespecialist. Bij Instapainting slaag je vast en zeker voor je favoriete Leonardo Da Vinci schilderijen, want onze ervaren kunstenaars schilderen ze zorgvuldig na met de hand.

Wie was Leonardo Da Vinci?

Leonardo da Vinci leefde van 15 april 1452 tot 2 mei 1519 en was een man die over veel sterke eigenschappen beschikte, waar hij door mensen van over de hele wereld om is geroemd. De meeste mensen kennen de Leonardo Da Vinci schilderijen omdat ze zo prominent aanwezig zijn. Ze vallen op. Da Vinci was echt een humanist, polymeer, architect, tekenaar, filosoof, uitvinder, beeldhouwer, wetenschapper, muzikant, ingenieur, wiskundige, anatoom, geoloog, schrijver en botanicus.

Da Vinci had (hoogstwaarschijnlijk) zijn eigen atelier

Het vermoeden duidt erop dat Leonardo Da Vinci een eigen atelier had om te werken aan zijn schilderijen. Dit zou in de tijd tussen 1477 en 1481 zijn geweest alvorens hij stappen zetten richting Milaan. Hij vertrok in 1481 naar Milaan, maar eigenlijk had hij het schilderij ‘De aanbidding der wijzen’ nog niet afgerond. Dit schilderij wijst naar ‘De Drie Wijzen’ uit het oosten die het kindeke Jezus aanbaden en is een kenmerkend, onafgemaakt schilderij voor de kunstenaar.

Da Vinci Schilderijen: werk van de grootste allertijden

Hij wordt beschouwd als één van de grootste schilders aller tijden, maar ook als een ongelofelijk veelzijdig talent. Veel van zijn anatomische beelden en tekeningen, die destijds illegaal uit de dood zijn ontstaan, zijn gebruikt om de geneeskunde te bevorderen en de medische gemeenschap te helpen.

Leonardo Da Vinci was een leerling van Andrea di Cione, een kunstenaar die op 15-jarige leeftijd bekend stond als Verrocchio. In het atelier van Verrocchio zou da Vinci zijn opgeleid in vele vaardigheden, waaronder tekenen, metaalbewerking, gipsen gieten, mechanica, lederbewerking en nog veel meer. Er zou ook lesgegeven zijn in scheikunde, want het was in die tijd noodzakelijk om te begrijpen hoe je verf, glazuur en verschillende soorten klei moest mengen en creëren.

Op 20-jarige leeftijd werd Leonardo Da Vinci toegelaten tot het Sint-Lucasgilde. Dit gilde bestond uit kunstenaars en artsen, en da Vinci kwalificeerde zich als meester. Da Vinci had zijn eigen atelier, maar hij werkte vaak samen met Verrocchio. Zo wordt aangenomen dat hij model staat voor twee stukken van Verrocchio, “David” en Rafaël in “Tobias en de engel”.

Leonardo Da Vinci’s Schilderijen Van Olieverf

Onder de beroemde Leonardo Da Vinci schilderijen valt natuurlijk de ‘Mona Lisa’. Wellicht is dit wel de meest bekende van zijn werken. Het Laatste Avondmaal (The Last Supper) is ook ongelooflijk beroemd, en is het meest gereproduceerde religieuze stuk dat bekend is. Het stuk, “Vitruvian Man” is een bekend stuk dat vaak wordt gereproduceerd en geparodieerd. Het wordt gebruikt in tekstboeken, en het is een vroege uitleg van de anatomie.

Da Vinci heeft ongeveer 15 olieverfschilderijen die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven, en deze worden vaak getoond in combinatie met zijn schriften, die uitvindingen en anatomische praktijken laten zien. Wetenschappelijke schema’s, tekeningen en meer maken deel uit van de collectie van da Vinci-werken.

Andere bekende kunstwerken van Da Vinci

  • De Doop Van Christus: Dit is één van de Leonardo Da Vinci schilderijen die hij samen met Verrocchio heeft gemaakt. De naam zegt het al, hier wordt de doop van Jezus Christus afgebeeld.
  • Annunciatie: Da Vinci werd gezien als de genie van de renaissance en daar past dit kunstwerk perfect bij. Het verbeeldt de ontmoeting tussen de engel Gabriël en de heilige maagd Maria, waar aangekondigd wordt dat Christus ter wereld zal komen.
  • De dame met de Hermelijn: Dit is een portret van Cecilia Gallerani, een Milanese dame die de minnares was van (zogezegd) vele mannen. De hermelijn zou één van deze mannen kunnen zijn, maar dit is nooit bevestigd.
  • Maagd op de rotsen: Een werk die de heilige maagd Maria tentoonstelt te midden van Johannes de Doper, Christus en aartsengel Uriël. Verschillende versies van deze schilderijen zijn te vinden in het Louvre in Parijs en de National Gallery in Londen.

Leonardo Da Vinci Schilderijen als Reproductie Kopen?

Instapainting is gespecialiseerd in het maken van 100% echte olieverf reproductie schilderijen van Da Vinci en vele andere kunstenaars. Wil je graag een Da Vinci reproductie schilderij thuis aan de muur of in je kantoor? Bijvoorbeeld van de Mona Lisa? Instapainting werkt met ervaren topschilders die een prachtige replica kunnen maken, met echte olieverf op echt canvas!

Wil je meer lezen over Da Vinci? Lees alles over Da Vinci op Wikipedia.