Toont alle 20 resultaten

Leonardo Da Vinci Reproductie Schilderij

Leonardo da Vinci leefde van 15 april 1452 tot 2 mei 1519 en is een man die vele sterke punten had en bekend is over de hele wereld. De meeste mensen kennen Leonardo da Vinci-schilderijen omdat ze zo prominent aanwezig zijn; hij was echter ook een polymeer, architect, beeldhouwer, wetenschapper, muzikant, ingenieur, wiskundige, anatoom, geoloog, schrijver en botanicus, onder andere.

Hij wordt beschouwd als een van de grootste schilders aller tijden, maar ook als een ongelofelijk en veelzijdig talent. Veel van zijn anatomische beelden en tekeningen, die destijds illegaal uit de dood zijn ontstaan, zijn gebruikt om de geneeskunde te bevorderen en de medische gemeenschap te helpen.

Da Vinci was een leerling van Andrea di Cione, en kunstenaar die op 15 jarige leeftijd bekend stond als Verrocchio. In het atelier van Verrocchio zou da Vinci zijn opgeleid in vele vaardigheden, waaronder tekenen, metaalbewerking, gipsen gieten, mechanica, lederbewerking en nog veel meer. Er zou ook les gegeven zijn in scheikunde, want het was in die tijd noodzakelijk om te begrijpen hoe je verf, glazuur en verschillende soorten klei moest mengen en creëren.

Op 20-jarige leeftijd werd da Vinci toegelaten tot het Sint-Lucasgilde. Dit gilde bestond uit kunstenaars en artsen, en da Vinci kwalificeerde zich als meester. Da Vinci had zijn eigen atelier, maar hij werkte vaak samen met Verrocchio. Zo wordt aangenomen dat hij model staat voor twee stukken van Verracchio, “David” en Rafaël in “Tobias en de engel”.

Da Vinci’s Beroemde olieverfschilderijen

Da Vinci’s beroemde schilderijen zijn onder andere de Mona Lisa, die vaak wordt geparodieerd en misschien wel zijn beroemdste stuk is. Het Laatste Avondmaal (The Last Supper) is ook ongelooflijk beroemd, en is het meest gereproduceerde religieuze stuk dat bekend is. Het stuk, “Vitruvian Man” is een bekend stuk dat vaak wordt gereproduceerd en geparodieerd. Het wordt gebruikt in tekstboeken, en het is een vroege uitleg van de anatomie.

Da vinci heeft ongeveer 15 olieverfschilderijen die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven, en deze worden vaak getoond in combinatie met zijn schriften, die uitvindingen en anatomische praktijken laten zien. Wetenschappelijke schema’s, tekeningen en meer maken deel uit van de collectie van da Vinci-werken.

Da Vinci Reproductie Schilderij Kopen?

Instapainting is gespecialiseert in het maken van 100% echte olieverf reproductie schilderijen. Wil je dus graag een Da Vinci reproductie schilderij thuis aan de muur of in je kantoor? Bijvoorbeeld van de Mona Lisa? Instapainting werkt met ervaren topschilders die een prachtige replica kunnen maken, met echte olieverf op echt canvas!

Wil je meer lezen over Da Vinci? Da Vinci op Wikipedia.