Resultaat 1–24 van de 65 resultaten wordt getoond

Kirchner Replica Schilderij

Ernst Ludwig Kirchner (1880- 1938) is de belangrijkste vertegenwoordiger van het Duits expressionisme en wordt door velen gezien als voorman van Die Brücke (de Brug), een kunstenaarscollectief dat van 1905 tot 1913 actief was en later uiteenviel.

De Schilderstijl van Kirchner

Stilistisch kenmerkt het echte autonome werk van Kirchner, in zijn Die Brücke-tijd zich, zoals al het werk van Die Brücke, door een zeer primair kleurgebruik. Tevens is er veel aandacht besteed aan autonome expressie.

Door de collectiviteit van de stijl is het soms echter lastig de verschillende kunstenaars te onderscheiden. Binnen Die Brücke geldt Kirchner echter als voorloper, iets wat hij graag beaamde, onder meer door zijn werk te antedateren. Onder andere deze eerzucht leidde tot het uiteenvallen van Die Brücke.

De invloeden in de schilderijen van Kirchner

View of Basel and the RhineKirchner werd vooral beïnvloed door Vincent van Gogh en Edvard Munch, wiens werken in 1905 en 1906 tentoongesteld werden. Vanaf 1909 is de kunst van Oceanië en in mindere mate Afrika een belangrijke inspiratiebron voor Kirchner, hoewel deze zelf beweerde dat het 1903 was. Tijdens zijn ontwikkeling heeft Kirchner ook het impressionisme en het pointillisme bestudeerd, maar dit kon hem niet bekoren. Hij entte zich liever op het post-impressionisme. Kirchners geliefde, Doris Grosse, was zijn belangrijkste model. Haar zien we dan ook veelvuldig terug op zijn schilderijen.

Vanaf 1910 schilderde Kirchner veel stadsgezichten (‘Großstadtbilder’), voornamelijk van Berlijn. Een beroemd werk uit deze tijd is Potsdamer Platz in Berlin, waarin hij twee prostituees afbeeldde. In de werken van Kirchner hadden de randfiguren uit de samenleving vaak een hoofdrol.

Kirchner Replica Schilderij Kopen?

Ben jij ook zo onder de indruk van de prachtige, expressionisistische, gekleurde schilderijen van Kirchner? En zou je graag een Kirchner replica willen kopen? Instapainting werkt samen met vele topschilders die gespecialiseerd zijn in het reproduceren van schilderijen van oa Kirchner. Zij werken met de beste olieverf en canvas en het replica schilderij wordt 100% met de hand gemaakt!

Wil je meer weten over Kirchner? Kirchner op Wikipedia.