Resultaat 1–24 van de 57 resultaten wordt getoond

August Macke Schilderijen als Reproductie

Ben je geïnteresseerd in kunstwerken die het impressionisme omschrijven, zoals August Macke dit zo mooi terug liet komen in zijn werk? Jij hebt de mogelijkheid om één van zijn kunstwerken thuis aan de muur te hangen of als decoratie op te hangen op kantoor. Instapainting schildert deze prachtige kunstwerken zorgvuldig na in de penseelstreken van de schilder.

Wie was August Macke?

August Macke was een Duitse kunstenaar en één van de belangrijkste leden van de Duitse expressionistische groep Der Blaue Reiter (The Blue Rider). Hij leefde in een bijzonder vernieuwende tijd voor de Duitse kunst. Hierin voltrokken zich de ontwikkeling van de belangrijkste Duitse expressionistische bewegingen en de komst van de opeenvolgende avant-gardebewegingen die zich in de rest van Europa vormden. Als een echte kunstenaar van zijn tijd wist Macke de elementen van de avant-garde die hem het meest interesseerden in zijn schilderkunst te integreren.

Invloed op Expressionisme en Kubisme

In Parijs, waar August Macke in 1907 voor het eerst reisde, zag hij het werk van de impressionisten, en kort daarna ging hij naar Berlijn en bracht hij enkele maanden door in het atelier van Lovis Corinth. Zijn stijl werd gevormd binnen de mode van het Franse impressionisme en post-impressionisme en maakte later een Fauve-periode door.

In 1909 trouwde hij met Elizabeth Gerhardt en in 1910 ontmoette Macke, door zijn vriendschap met Franz Marc, Wassily Kandinsky en deelde hij een tijdje de niet-objectieve esthetiek en de mystieke en symbolische belangen van Der Blaue Reiter.

Macke’s ontmoeting met Robert Delaunay in Parijs in 1912 zou voor hem een soort openbaring zijn. Delaunay’s chromatisch kubisme, dat Apollinaire Orphisme had genoemd, was vanaf dat moment van invloed op Macke’s kunst. De exotische sfeer van Tunesië, waar Macke in 1914 met Paul Klee en Louis Moilliet reisde, was fundamenteel voor het ontstaan van de luministische benadering van zijn laatste periode. Hierin produceerde hij een reeks werken die nu als meesterwerken worden beschouwd. Macke’s carrière werd ingekort door zijn vroege dood aan het front in de Eerste Wereldoorlog in september 1914.

Wat was de schilderstijl van August Macke?

August Macke staat voornamelijk bekend om zijn zachte benadering van het Duitse expressionisme. In de August Macke schilderijen zie je voornamelijk dat hij altijd op zoek was naar nieuwe invloeden van licht en kleur. Ieder schilderij heeft levendige kenmerken die zijn gevoel voor emotie duidelijk omarmen.

Daarnaast staan de Macke schilderijen bekend om de vloeiende penseelstreken. Deze werden in een losse beweging over het doek bewogen, wat toch zorgde voor een bepaald gevoel van beweging in zijn abstracte werken. Hij legde de focus op vormen en geometrie. Iets wat één van de belangrijke kenmerken van zijn kunstwerken.

Wat zijn de meest beroemde August Macke schilderijen?

 • Dame in Grüner Jacke (1913)
  Dit schilderij van Macke laat een dame in een groene jas zien en is één van zijn meest beroemde kunstwerken. Hij combineert levendige kleuren met strakke lijnen en heeft het doel om de emotie van de dame goed in kaart te brengen.
 • Tanzende Figuren (1913)
  Dit is een schilderij waar Macke diverse figuren in beweging heeft afgebeeld. Deze zijn geschilderd in levendige kleuren en expressieve penseelstreken. Het werk moet een vrolijk en gelukkig gevoel oproepen bij de toeschouwer.
 • Promenade (1913)
  Zoals de naam al omschrijft, toont dit een aantal wandelende figuren op een promenade omgeven door bomen en paden. Er is ook hier gebruikgemaakt van dikke strepen en veel verschillende kleuren die strak in elkaar overlopen. Het werk oogt rustig en kalmerend.
 • Familie mit Kind (1910)
  Dit kunstwerk van Macke oogt het beeld van een kalm en intiem gezin en is één van Macke’s meest gewilde schilderijen.

Macke Reproductie Schilderij Kopen?

Het is logischerwijs niet voor iedereen mogelijk om een origineel kunstwerk van August Macke aan te schaffen. Een goed alternatief is een betaalbaar reproductie schilderij van Instapainting. Wij werken met ervaren, getalenteerde topkunstenaars die een prachtig Macke Schilderij als reproductie kunnen maken. En die bijna niet van echt te onderscheiden is. 100% Handgemaakt, kwalitatieve olieverf op echt canvas!

Wil je meer lezen over Macke? Bekijk Macke op Wikipedia.