Resultaat 1–24 van de 146 resultaten wordt getoond

Claude Monet Reproductie Schilderij

Bijna niemand kan zich een origineel Claude Monet schilderij veroorloven. Veel van zijn originelen zijn niet eens te koop. Veel beroemde Monet-schilderijen worden tentoongesteld in de beste musea ter wereld, omdat veel kunsthistorici Monet beschouwen als de grondlegger van de impressionistische kunstbeweging. Bij Instapainting maken we de schilderijen zorgvuldig na in unieke replica’s. Deze worden geschilderd door ervaren kunstenaars!

Wie was Claude Monet?

Monet beleefde zijn hoogtijdagen in Parijs van 1870 tot 1880. De schilderijen van Monet tonen het ware idealisme achter de 19e -eeuwse impressionistische kunstperiode, met schildertechnieken die de geest vastleggen en een onuitwisbare “impressie” achterlaten – vandaar de naam van de beweging. Geen enkele kunstcollectie is compleet zonder een replica van de bijzondere Monet. Hij werd met zijn Frans impressionistische schilderwerken beschouwd als één van de meest invloedrijke schilders van de moderne tijd. Veel kunstkenners zien hem dan ook als grondlegger van het impressionisme.

Claude Monet groeide op in Normandië waar hij al vroeg ontdekte dat hij een enorme passie had voor tekenen. En, wat later niet heel verrassend zich ook uitte in het schilderen. Reden genoeg voor Monet om al zijn zinnen te zetten op het worden van een toonaangevende kunstenaar. Hiervoor ging hij studeren aan de Académie Suisse in Parijs. Hier begon hij te experimenteren met het maken van realistische schilderijen, waar hij het oog al op de natuur had.

Claude Monet en zijn impressionistische vrienden

Claude Monet kreeg les in het schildersatelier van Charles Gleyre. Dit was een unicum voor Monet. Hier leerde hij zogezegd zijn soortgenoten kennen, namelijk: Auguste Renoir, Alfred Sisley en Edgar Degas. Dezelfde opvattingen van het impressionisme bracht hen samen en zo vormden ze al snel een blok van een impressionistische beweging. De Claude Monet schilderijen werden vanaf hier steeds beter herkenbaar.

Monet schilderij ‘Impression Sunrise’

De ‘Impression Sunrise’ is een pronkstuk onder de Claude Monet schilderijen. De impressionistische beweging kreeg haar naam van Claude Monet toen hij dit schilderij van zijn impressionisme ‘Sunrise’ noemde. Monet keek op een ochtend vroeg in de haven van Le Havre, en begon zijn “eerste impressie” van zijn uitzicht op het doek weer te geven.

De beroemde olieverfschilderijen van Claude Monet weerspiegelen allemaal de techniek die hij in zijn werk gebruikte: een dromerig kleurgebruik en gemengde penseelstreken die de kijker die het schilderij bewondert in een bijna catatonische staat brengen. De kijker kan niet wegkijken van een Monet, omdat het detail bijna te subtiel is om gedetailleerd te zijn, waardoor de kijker zich afvraagt hoe Monet dit in zijn kunst heeft bereikt.

De Monet schilderijen met waterlelies

Beroemde Monet schilderijen zijn onder andere Impression Sunrise, de Water Lilies serie en talrijke uitbeeldingen van landschappen en menselijke onderwerpen. Veel mensen bewonderen de olieverfschilderijen van Monet die in musea en kunsttentoonstellingen te zien zijn. Maar veel meer mensen verlangen naar een Monet in hun huiskamer, aan de muur. Hiervoor zou je bij Instapainting een reproductie kunnen bestellen.

Een Monet Reproductie Schilderij Kopen?

Instapainting werkt met professionele Monet-specialisten die met echte olieverf en canvas een prachtige replica kunnen maken van Claude Monet die elke kunstverzamelaar met trots kan laten zien. Hang een prachtig schilderij van Claude Monet aan je muur, die de essentie van het impressionisme vastleggen. Op zoek naar meer mooie schilderwerken van andere artiesten? Bestel ze eenvoudig bij Instapainting!

Wil je meer lezen over Claude Monet? Over Monet op Wikipedia.