Toont alle 16 resultaten

Kasimir Malevich Reproductie Schilderij

Kazimir Severinovitsj Malevitsj was een schilder en kunsttheoreticus. Tevens was hij pionier van de geometrisch abstracte kunst en een van de belangrijkste leden van de Russische avant-garde. Hij studeerde van 1904 tot 1910 aan de Moskouse School voor Schilderkunst, Beeldhouwkunst en Architectuur. En in het atelier van Fedor Rerberg in Moskou (1904-1910).

In 1911 nam hij samen met Vladimir Tatlin deel aan de tweede tentoonstelling van de groep Soyus Molod’ozhi (Unie van de Jeugd) in Sint-Petersburg en in 1912 hield de groep haar derde tentoonstelling. In datzelfde jaar nam hij deel aan de tentoonstelling van het collectief Donkey’s Tail in Moskou.

Van Kubisme naar Suprematisme

In 1914 exposeerde Malevich in de Salon des Independants in Parijs samen met onder andere Aleksandr Archipenko, Sonia Delaunay, Aleksandra Ekster en Vadim Meller. In 1915 publiceerde hij zijn manifest From Cubism to Suprematism.

Na vroege experimenten met verschillende modernistische stijlen zoals het kubisme en futurisme begon Malevich te werken met abstracte, niet-objectieve geometrische patronen. Daarnaast richtte hij een beweging op die hij Suprematisme noemde. Beroemde voorbeelden van zijn Suprematistische werken zijn onder andere Black Square (1915) en White on White (1918).

Malevich Reproductie Schilderij Kopen?

Wil je een Malevich reproductie schilderij kopen? Instapainting heeft een breed aanbod in de shop en kan eigenlijk ieder werk reproduceren. Bekijk de collectie van Malevich schilderijen en kies een van de vele prachtige werken zodat jij dagelijks kunt genieten van een Malevich schilderij aan je muur!

Wil je meer lezen over Malevich? Malevich op Wikipedia.