Resultaat 1–24 van de 41 resultaten wordt getoond

Waterhouse Olieverf Schilderij

John William Waterhouse was een Engels schilder die leefde van 1849 tot 1917.Hij stond met name bekend om het werken in de Academische stijl en om vervolgens de stijl en het onderwerp van de prerafaëlitische Broederschap te omarmen. Zijn kunstwerken stonden bekend om hun afbeeldingen van vrouwen uit zowel de oude Griekse mythologie als de Arthuriaanse legende.

Geboren in Rome bij Engelse ouders die beiden schilder waren, verhuisde Waterhouse later naar Londen, waar hij zich inschreef in de Royal Academy of Art. Hij begon al snel te exposeren op hun jaarlijkse zomertentoonstellingen, waarbij hij zich richtte op het maken van grote canvaswerken die scènes uit het dagelijks leven en de mythologie van het oude Griekenland uitbeelden. Veel van zijn schilderijen zijn gebaseerd op auteurs als Homerus, Ovidius, Shakespeare, Tennyson of Keats. Enkele bekende werken van Waterhouse zijn: Boreas, A Mermaid en Pandora.

Waterhouse reproductie schilderij kopen?

Vind jij de werken van Waterhouse ook zo mooi en zou je graag een Waterhouse reproductie schilderij thuis aan je muur willen hebben hangen? Dat kan! Instapainting maakt reproductieschilderijen, 100% met de hand gemaakt. Met echte olieverf op echt canvas! Betaalbaar en kwalitatief van een zeer hoog niveau doordat wij werken met gespecialiseerde topkunstenaars! Kijk snel in de Instapainting collectie en selecteer jouw favoriete Waterhouse schilderij!

Wil je meer lezen over Waterhouse? Waterhouse op Wikipedia.