Resultaat 1–24 van de 73 resultaten wordt getoond

Albert Bierstadt reproductie

Kunst is een onderwerp waar velen een eigen smaak in hebben. Sommige mensen houden van portretten, terwijl anderen de voorkeur geven aan indrukwekkende landschappen. Over de eeuwen heen, zijn er ontzettend veel kunstenaars opgedoken die diverse onderwerpen aan hebben gekaart in hun schilderijen. Albert Bierstadt is één van de schilders die zijn aandacht en focus richtte op het creëren van landschappen, werken die binnen ieder interieur een thuis kunnen vinden.

Veel van de werken van bekende kunstenaars zijn bewaard gebleven, maar er zijn ook genoeg werken verloren gegaan. Om de pracht van deze werken te behouden, zijn er mensen die gedetailleerde reproductieschilderijen maken, zo ook van de werken van Albert Bierstadt. Ben jij een liefhebber van de van Albert Bierstadt paintings met een romantische tint? Schaf een reproductie aan!

Hudson River School

Albert Bierstadt stond bekend om de grote landschappen die hij schilderde, vaak van het Amerikaanse Westen. De kunstenaar werd in Duitsland geboren. Zijn familie verhuisde echter in het jaar 1800 naar Massachusetts in Amerika. Zelf heeft Bierstadt een tijd aan de Düsseldorfse School gestudeerd, waar hij les gaf in tekenen en schilderen. Na een tijd wijdde hij zich volledig aan de schilderkunst.

Bierstadt maakte een gedeelte van zijn leven uit van de Hudson River School, een groep schilders die dezelfde waarden en normen hadden. Schilderijen van de Hudson River School konden herkend worden aan de romantische belichting die de kunstenaars hanteerden, een stijl die ook wel luminisme wordt genoemd.

In het jaar 1859 kreeg Bierstadt de kans om naar Amerika te reizen, in gezelschap van iemand die werkzaam was voor de Amerikaanse overheid. Daar maakte hij een aantal ruwe schetsen van het landschap die hij mee terug naar huis nam. Weer teruggekeerd, werkte hij deze schetsen uit tot prachtige en imposante schilderijen. In de jaren daaropvolgend, bezocht Albert Bierstadt het westen van Amerika meerdere keren. Iedere tocht naar Amerika zag de kunstenaar als een mogelijkheid om meer landschappen te verkennen en om te toveren tot schilderijen die bewonderd werden.

De stijl van Bierstadt

Tijdens zijn leven, heeft Bierstadt meer dan 4000 werken geschilderd. Veel van deze originele werken zijn bewaard gebleven over de jaren en worden, verspreid over een aantal Amerikaanse musea, intact gehouden. Af en toe wordt er een werk te koop gesteld, tegen prijzen die continu hoger worden.

Albert Bierstadt toonde opmerkelijke belangstelling voor de Amerikaanse berglandschappen, een onderwerp dat in al zijn bekende werken keer op keer aan bod kwam. De stijl van Albert Bierstadt paintings kon omschreven worden als romantisch, met nevel en mist om de sfeer te benadrukken. Ook schilderde de kunstenaar graag wolken, om het gevoel achter zijn schilderijen te accentueren. Toendertijd werden de werken van Bierstadt door de kunstcritici ervaren als overdreven en dramatisch, mede door de lichtinvallen die de kunstenaar benadrukte. Tegenwoordig zijn een aantal kunsthistorici het nog steeds eens met deze mening van die tijd, maar de werken van Bierstadt worden daarentegen wel als populair beschouwd.

Albert Bierstadt sunset

Een bekend werk van de Duits-Amerikaanse kunstenaar, is de Albert Bierstadt sunset lijn. In zijn carrière schilderde Bierstadt een aantal werken die als hoofdonderwerp de sunset in diverse plaatsen in Amerika hadden. Voorbeelden hiervan, zijn sunset in the Yosemite Valley en sunset in the Rockies. Beide werken hebben een dramatische lichtinval, zware schaduwen en bevatten een combinatie van oranje, geel en rood.

Ook een Albert Bierstadt reproductie aan de muur? Dat kan!

Ook een Albert Bierstadt painting aan de muur? Dit is mogelijk! Hoewel de meeste werken van de kunstenaar zich in Amerika bevinden, zijn er ervaren schilders die verfstreek voor verfstreek realistische reproductieschilderijen weten te maken. Tegenwoordig is er een groot aantal Albert Bierstadt reproducties dat aangeschaft kan worden. Aangezien de meeste werken van Bierstadt gecentreerd zijn rondom landschappen, passen deze uitstekend binnen ieder interieur thuis.