Resultaat 1–24 van de 61 resultaten wordt getoond

Paul Klee Replica Schilderij

De blijvende populariteit van de schilderijen van Paul Klee wordt toegeschreven aan de integratie van verschillende kunststromingen in zijn oeuvre, zoals het surrealisme, het expressionisme, het futurisme en het kubisme. Klee’s veelzijdigheid eindigde echter niet met zijn abstracte, vaak dubbelzinnige stijl van schilderen. Hij gebruikte ook verschillende media om zijn provocerende beelden te presenteren – olieverf, pastel, aquarellen, etsen, behangpapier, metaalfolies en oliën met tempera.

Door de gedurfde integratie van geometrische vormen, cijfers en letters met verrassende combinaties van dieren en menselijke anatomie, bracht Klee een droog gevoel voor humor en politieke overtuigingen in kunstwerken die vaak verwijzen naar dromen, gedichten en muzikale thema’s die gesymboliseerd worden door quasi-hierogliefen.

Der Blaue Reiter

In 1906  ging Klee over van tijdschrift-illustrator naar het schilderen van een reeks karakteristieke absurdistische beelden die leidden tot een solotentoonstelling en een onvermijdelijke aansluiting bij de groep Der Blaue Reiter. Onder leiding van Franz Marc en Wassily Kandinsky deelde de groep “blue rider” een fascinatie voor abstracte arrangementen, bloemrijke kleuren en dimensieloze perspectieven die bedoeld waren om tegenwicht te bieden aan wat de groep voelde als het crashte materialisme en de vreemde corruptie van het Europa van de vroege 20e eeuw.

De titel van Der Blaue Reiter komt van een symbolisch beeld dat in veel van Kandinsky’s schilderijen te vinden is – een paard en ruiter die de afwijzing van Kandinsky’s pragmatisch conventionele voorstellingen betekende.

Bekende werken van Paul Klee

In 1914 schilderde Klee zijn eerste echte abstracte schilderij, getiteld In the Style of Kairouan. Samengesteld uit cirkels en zijn kenmerkende kleurrijke rechthoeken die letterlijk de aandacht vroegen en symbool stonden voor muzikale compositie, zette dit schilderij de toon voor toekomstige schilderijen van Paul Klee die complementaire kleuren, abstract surrealisme en een vreemd gevoel van onsamenhangende harmonie benadrukten.

Klee exposeerde in 1932 wat hij beschouwde als zijn meesterwerk, Ad Parnassum. Zijn technisch vermogen als kunstenaar en zijn uitzonderlijke talent om het pointillisme in dit klassieke kunstwerk te integreren, leverden hem een gevestigde positie op in de kunstwereld als een van de meest invloedrijke kunstenaars op het gebied van kleurentheorie, kleurmenging en het gebruik van geometrische vormen om een emotioneel antwoord uit te lokken.

Klee Replica Schilderij Kopen?

Wil jij ook graag een prachtig, abstract, expressionistisch Klee werk in jouw woonkamer hebben hangen? Wellicht het meest bekende schilderij aller tijden? Bestel dan een Klee replica schilderij bij Instapainting. De schilders van Instapainting werken met de beste materialen (verf, canvas etc) om een zo goed mogelijke reproductie te maken. Daarnaast werken we met geslecteerde topschilders die allen zeer ervaren zijn en gestudeerd hebben aan de kunstacademie.

Wil je meer over Klee lezen? Klee op Wikipedia.