Resultaat 1–24 van de 84 resultaten wordt getoond

Paul Gauguin Reproductie Schilderij

Paul Gauguin wordt tegenwoordig gezien als één van de meest toonaangevende kunstenaars uit de 19e– en 20e eeuw. Ooit geboren in Parijs en daarna voor ongeveer 7 jaren in Peru woonachtig geweest, waar hij kleurrijke inspiratie opdeed. Zijn enorme bekendheid gold echter niet voor de jaren dat hij daadwerkelijk actief was. Zijn leven was dan ook tamelijk somber te noemen. Hij was een wereldreiziger die oneindig op zoek was naar erkenning in zijn werk en hij kampte met een ongrijpbare vrijheid. Iets wat de complexe- en diepgaande kunstwerken pas later een duidelijker verhaal gaf.

De Schilderstijl van Gauguin

De Gauguin schilderijen waren gedurfd en uniek in zijn soort. De kunstenaar hield een stijl aan die een directe invloed had op enkele van de meest beroemde moderne kunstenaars, waaronder Pablo Picasso en Henri Matisse. De schilderijen van Paul Gauguin stonden aan het eind van de jaren 1800 aan het hoofd van een anti-impressionistische kunststroming die “Synthetisme” werd genoemd. Gauguin en anderen gebruikten deze term omdat hun schilderijen toch wel verschilden van het impressionisme.

De Paul Gauguin schilderijen bevatten kleur op een tweedimensionale manier om vlakke patronen te benadrukken in plaats van de zachte, dikke, gelaagde penseelstreken van de impressionistische schilderkunst. Gauguin was een sleutelfiguur in de kunststroming van het symbolisme die in het laatste deel van de 19de eeuw door Frankrijk, Rusland en België trok. Veel van de beroemde schilderijen van Gauguin waren filosofisch; een sleutelfactor in de symbolistische kunststroming.

De schilderijen van Paul Gauguin herdefiniëren de kunst aan het einde van de 19e eeuw. Hij heeft zelfs invloed uitgeoefend op Van Gogh. De beroemde schilderijen van Paul Gauguin raken op de zenuwen als de kijkers zich vergapen aan hun ingewikkelde details en hun gewaagde kleurgebruik. Geen enkel tweedimensionaal beeld ziet er zo groots uit in een driedimensionale wereld als een Paul Gauguin.

Paul Gauguin en zijn leven als beurshandelaar

Nadat Gauguin weer teruggekeerd was naar Parijs met zijn moeder lukte het beiden niet om zich echt goed te settelen in de stad. Gauguin stuitte op een gegeven moment echter op beurshandelaar en kunstverzamelaar Gustave Arosa. Een man van goede komaf met een aardig vermogen. Arosa zorgde ervoor dat Gauguin kennismaakte met de beurs en zo werd hij zelf een succesvol beurshandelaar.

Kennismaken met het impressionisme

De Paul Gauguin kunstwerken werden na zijn tijd als beurshandelaar pas in werking gezet. Daar hij het impressionisme leert kennen en onder meer gefascineerd raakt door kunst van Pissarro. Naarmate hij steeds meer ontdekt dat het impressionisme hem inspireert om het helemaal anders te doen, droomt hij steeds meer van een leven als schilder. Wellicht onbewust, maar schilderen werd steeds meer een obsessie voor Gauguin.

Het onstuimige leven van Gauguin krijgt zijn keerzijde

Paul Gauguin trouwt met Mette Sophie Gad. Een vrouw uit Denenmarken waar hij heel gelukkig mee is en vijf kinderen mee krijgt. De Paul Gauguin kunstwerken betekenen alles voor hem en de enorme obsessie neemt alleen maar meer toe. Er volgt een crash op de beurs, waardoor zijn werk als beurshandelaar strandt. Hij stopt en ontwikkelt hierdoor grote financiële tekortkomingen voor zijn gezin. Zijn vrouw wil hier niets mee te maken hebben en verhuisd met al haar kinderen terug naar Denenmarken.

Gauguin wil niets liever dan hen volgen, maar dit biedt hem geen succes. Hij besluit terug te keren naar Parijs in 1885, waar hij nadenkt over het enkel toespitsen op zijn schilderijen en hij start een somber leven. Zijn schilderkunsten zijn alles wat hij heeft.

De belangrijkste kunstwerken van Paul Gauguin uit Tahiti

Gauguin was een wereldreiziger en zo vond hij ook zijn heil in Tahiti. De bekendste werken van de schilder zijn dan ook hier geschilderd. Paul Gauguin in Tahiti, dat was voor hem een periode waar hij veranderde in een primitief schilderde, vertelde hij zelf.

Bekende Gauguin schilderijen

  • Adam & Eve
  • Among The Mangoes
  • Arearea
  • Contes Barbares
  • Faaturuma
  • Hina Tefatou
  • Mandolin On A Chair
  • Cottages on Mount Sainte Marguerite

Paul Gauguin schilderijen als reproductie kopen?

Kunstverzamelaars die schilderijen van Paul Gauguin aan hun collectie willen toevoegen, zullen een replica moeten kopen. Instapainting is gespecialiseerd in het reproduceren van Gauguin-schilderijen met een verrassende nauwkeurigheid.

De schilders waarmee Instapainting veelvuldig samenwerkt gebruiken dezelfde penseelstreek en kleurtechniek die Gauguin gebruikte toen hij veel beroemde schilderijen van Paul Gauguin schilderde. Wil je dus een prachtige Gauguin reproductie schilderij thuis aan je muur hangen, bekijk dan snel de Gauguin collectie op Instapainting!

Wil je meer lezen over Gauguin? Gauguin op Wikipedia.