Resultaat 1–24 van de 79 resultaten wordt getoond

Henri Rousseau Schilderijen In Reproductie

Henri Rousseau was een 19de-eeuwse, Franse kunstenaar die bekend staat om zijn realistische en inspirerende voorstellingen van scènes in de natuur. Hoewel de technieken die in de schilderijen van hem werden gebruikt door sommige critici als onvolwassen werden beschouwd, merkten anderen een complexiteit en verfijning op die de schilder onderscheidde van andere kunstenaars uit die tijd.

Henri Rousseau staat tevens bekend om zijn uitvinding van een nieuwe schilderstijl: het portretlandschap, waarbij een landschap met een onderwerp op de voorgrond wordt geschilderd.

De onderwerpen in de schilderijen van Henri Rousseau
Volgens Rousseau was de natuur zijn enige leraar. Veel critici beschouwen zijn werk als ongeschoold en primitief. Toch worden zijn schilderijen tot op de dag van vandaag vereerd en bewonderd.

De meeste van zijn meest populaire schilderijen zijn van jungle-scènes. Rousseau heeft echter zelf nooit een jungle gezien. In plaats daarvan verzamelde hij zijn kennis van het milieu uit de botanische tuinen in Parijs, een verzameling van taxidermische dieren en geïllustreerde boeken over de jungle. Ook wel de ‘Henri Rousseau jungle paintings’ genoemd.

Daarnaast somde hij de verhalen op van soldaten die hij in zijn tijd in het leger had ontmoet en die de expeditie van Frankrijk naar Mexico hadden overleefd. Naast zijn jungletaferelen schilderde Rousseau ook enkele topografische afbeeldingen van de stad.

Bekende werken van Rousseau

Vanaf 1886 waren Henri Rousseau schilderijen te zien in de Salon des Independants. Deze werden niet opvallend in de Salon geplaatst, maar hij bouwde in de daaropvolgende jaren wel een vaste aanhang op. In 1891 maakte en toonde hij een bijzonder beroemd schilderij, getiteld Tiger in a Tropical Storm, Surprised!

Het was in 1897 dat de Henri Rousseau painter nog een van zijn bekendste werken maakte, The Sleeping Gypsy. In 1905 werd een ander groot werk van hem, “De hongerige leeuw werpt zich op de Antilope”, tentoongesteld naast de werken van vooraanstaande avant-garde schilders.

Uiteindelijk, in 1910, stelde Rousseau zijn laatste schilderij tentoon, getiteld De Droom, dat zich bij de andere beroemde schilderijen van Henri Rousseau aansloot. Dit laatste schilderij werd slechts twee maanden voor Rousseau’s dood voor het publiek tentoongesteld.

Andere indrukwekkende Henri Rousseau paintings

  • Rendez-vous in het bos
  • Zelfportret L’ile Saint Louis
  • La Guerre
  • Het huwelijksfeest
  • Exotisch landschap
  • La Bohémienne endormie

Wie was Henri Rousseau als artist?

Henri Rousseau als artist, was een bevlogen creatieveling die maar wat graag zelf aan de slag ging met welke activiteit dan ook. In zijn verhaal, gold dit vooral voor het schilderen. Authentiek, naïef en primitivistisch. Zijn fantasie liet hij graag op het beloop en ging vooral aan de slag op basis van zijn gevoel.

Henri Rousseau was een painter, geboren op 21 mei 1844. Hij was militair muzikant, zonder ooit meegevochten te hebben in het veld. De verhalen van zijn Mexicaanse collega’s waren echter wel voldoende voer voor hem om zijn eigen verhalen mooier te maken. Hij was ook nog even ambtenaar vanaf 1869 bij de Parijse douane. Dit deed hij tot 1893, waarna hij aan zijn geweldige carrière verder timmerde als de befaamde Henri Rousseau painter.

Henri Rousseau pictures: van foto naar het doek

Instapainting reproduceert de beroemde meesterwerken, de echte Henri Rousseau paintings, tot ware kunstwerken voor bij je thuis aan de muur. Geen torenhoge prijsklasse, maar hoogwaardig gereproduceerde meesterwerken voor een zacht prijsje.

De Henri Rousseau jungle paintings en al zijn andere meesterwerken laten wij schilderen door hedendaagse, veelbelovende kunstenaars. Je kan er dus zeker vanuit gaan dat je eigen Henri Rousseau schilderijen als reproductie écht de moeite waard zijn!

Henri Rousseau Reproductie Schilderijen kopen?

Ben je van plan om één of meerdere Henri Rousseau schilderijen als reproductie te kopen? Dat kan bij Instapainting! Ga naar onze shop en bekijk de reproductie collectie van Henri Rousseau als artist. Wij hebben de meest bekende en allermooiste schilderijen al voor je geselecteerd. Mocht je favoriete schilderij er niet tussen staan. Geen probleem. Instapainting kan namelijk alles na-schilderen in extreem hoge kwaliteit.