Resultaat 1–24 van de 62 resultaten wordt getoond

William Turner Reproductie Schilderij

Joseph Mallord William Turner, geboren in Londen in de maand april 1775, wordt door velen beschouwd als een van de belangrijkste Engelse kunstenaars aller tijden. Turner produceerde tijdens zijn leven een aanzienlijk aantal werken, waaronder meer dan 550 olieverfschilderijen, 2.000 prachtig gedetailleerde aquarellen en ongeveer 30.000 schetsen en tekeningen op papier. Hij stond bekend om zijn vele landschappen en met name zeezichten.

Joseph Mallord William Turner toonde al op jonge leeftijd een natuurtalent. Als autodidact toonde hij zich bekwaam in het maken van schetsen van steden en landschappen, die zijn levenswerk zouden beïnvloeden. Hij kreeg veel steun van zijn vader, die zijn bouwkundige tekeningen in zijn atelier tentoonstelde en ze voor een paar shilling per stuk verkocht. Ondertussen leed zijn moeder aan een geestesziekte die zijn ouders dwong om hem routinematig bij familie te laten logeren. Deze reizen boden Turner de mogelijkheid om wereldse ervaring op te doen.

In 1789 begon Turner met zijn formele opleiding aan de beroemde Royal Academy Schools. Zijn vooruitgang op de academie was opmerkelijk, met name de zeldzame eer die hem op de jonge leeftijd van 15 jaar werd toegekend. Hij liet een van zijn schilderijen (A View of the Archbishop’s Palace) tentoonstellen op de jaarlijkse tentoonstelling van de academie. Op zesentwintigjarige leeftijd werd hij volwaardig lid van de Koninklijke Academie en vijf jaar later werd hij verkozen tot Professor in Perspectief. Hij bleef zijn hele leven actief in de Koninklijke Academie en bekleedde verschillende functies, met als hoogtepunt zijn ambtstermijn als waarnemend voorzitter in 1845.

De schilderstijl van Turner

Turner’s artistieke stijl evolueerde naarmate hij ouder werd. Zijn vroege schilderijen waren romantisch, met de nadruk op natuurlijke kleuren en licht. Zijn werken bestonden voornamelijk uit landschappen en architectuur, waarvan hij dacht dat ze een volledige artistieke betekenis konden overbrengen.

In de jaren 1800 begon hij zijn focus te verschuiven van details naar kleur en helderheid. Deze nieuwe stijl werd de kenmerkende eigenschap van zijn werk en onderscheidde zijn plaats in de overlevering van de grote Engelse schilders. In zijn latere jaren begon hij zich te richten op het onderwerp van moderne technologie zoals schepen en spoorwegen, wat een van zijn beroemdste producties werd.

Turner reproductie schilderij kopen?

Turners’ reproducties kunnen in elk huis een uitstekend onderwerp van gesprek zijn. Een Turner schilderij geeft een gevoel van schoonheid, stijl en klasse aan je woonkamer of kantoor. Instapainting heeft meerdere schilderijen van Turner in de webshop. Wil je dus een Turner Reproductie Schilderij kopen? Zoals Lake Geneva of Alnwick Castle? Bekijk dan snel de collectie in de Instapainting shop!

Wil je meer lezen over Turner? Turner op Wikipedia.