Resultaat 1–24 van de 38 resultaten wordt getoond

Caravaggio Reproductie Schilderij

Michelangelo Merisi da Caravaggio was een Italiaanse schilder die in 1571 in Milaan werd geboren. Caravaggio’s schilderijen staan bekend om hun realisme, dat voor een groot deel voortkomt uit zijn geschiedenis en levensstijl.

Caravaggio verlaat op 21-jarige leeftijd Milaan voor Rome. Hier begon hij een serie bloemen- en fruitschilderijen te schilderen, strikt om de kost te verdienen, in een bijna fabrieksmatige omgeving. Zijn vroegst bekende schilderijen, waaronder Boy Peeling a Fruit, kwamen uit deze periode van zijn leven.

Het was in dit deel van zijn leven dat hij belangrijke vriendschappen sloot met de schilder Prosperi Orsi en een jonge Siciliaanse schilder met de naam Mario Miniti. Orsi was natuurlijk al gevestigd als kunstenaar, en Miniti zou uiteindelijk als belangrijk model voor Caravaggio dienen.

Bekende schilderijen van Caravaggio

Caravaggio’s The Fortune Teller was zijn eerste schilderij dat meerdere figuren liet zien, waarbij zijn jonge vriend Miniti werd bedrogen door een zigeunermeisje. Het was een thema dat na de dood van Caravaggio zo’n 100 jaar lang heel populair zou zijn, maar in die tijd verkocht hij het kunstwerk voor weinig geld.

Velen beschouwen Caravaggio’s The Cardsharps als zijn eerste meesterwerk. Het had opnieuw een bedrieglijk thema en was erg populair. Het schilderij was misschien wel belangrijker voor Caravaggio omdat het gewaardeerd werd door kardinaal Francesco Maria Del Monte, wat leidde tot Caravaggio’s beroemde schilderijen zoals The Musicians en The Lute Player. Het leidde ook tot de creatie van Boy Bitten by a Lizard, waar ook Minniti op stond, dit keer met andere jonge modellen.

Thematiek en meer Meesterwerken

Caravaggio schilderijen draaide om religieuze thema’s, creëerde De boetvaardige Magdalena, de heilige Catharina, Judith Beheading Holofernes, en Rust op de vlucht naar Egypte. Caravaggio’s naturalisme en realisme, waar hij nu beroemd om is, werd heel duidelijk.

Rond 1602 schilderde hij de Christusverovering. Zijn populariteit bleef stijgen, hoewel sommigen zijn realistische weergave van sommige van zijn thema’s als vulgair beschouwden.

Andere werken zijn onder andere Entombment, Grooms Madonna en Death of a Virgin. Caravaggio’s vechtlust leidde er uiteindelijk toe dat hij in 1606 een jongeman doodde.

Caravaggio vluchtte vervolgens naar Napels om de Romeinse ambtenaren te ontlopen. Zijn schilderij ging verder met Madonna en de Rozenkrans, en De Zeven Werken van Barmhartigheid. Na enkele maanden reisde Caravaggio echter naar Malta, vermoedelijk op zoek naar hulp bij het verkrijgen van gratie voor de moord in Rome. Het was hier dat hij het enige schilderij maakte dat zijn handtekening De Onthoofding van de Heilige Johannes de Doper bevatte.

In 1610 reisde hij naar Rome om zijn ogenschijnlijke gratie te krijgen. In plaats daarvan werd zijn dood gemeld. Er is een debat gaande over de vraag of zijn dood het gevolg was van de moord of dat het het resultaat was van een loodgruis, een veelvoorkomend ingrediënt van verf in zijn tijd. Caravaggio stierf op 39-jarige leeftijd.

Caravaggio reproductie schilderij kopen?

Wil jij ook een echte Caravaggio in huis of in je kantoor? En zit je er aan te denken om een Caravaggio reproductie schilderij te kopen? Bekijk dan snel de collectie van Caravaggio op Instapainting! En selecteer daar een prachtig schilderij die onze topkunstenaars vervolgens kunnen reproduceren voor jou!

Wil je meer weten over Caravaggio? Lees dan meer op Wikipedia.