Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Franz Marc Reproductie Schilderij

Franz Marc was een van de belangrijkste schilders van de Duitse expressionistische beweging. Marc werd geboren in München en studeerde vanaf 1900 aan de Academie voor Schone Kunsten in München. In 1903 en 1907 verbleef hij in Parijs en ontdekte hij een sterke affiniteit met het werk van Vincent van Gogh.

Der Blaue Reiter en Expressionisme

In 1910 ontwikkelde Marc een belangrijke vriendschap met de kunstenaar August Macke. In 1911 vormde hij de kunstenaarskring Der Blaue Reiter met Macke, Wassily Kandinsky en andere kunstenaars die besloten zich af te splitsen van de Neue Künstlervereinigung. Hij toonde een aantal van zijn werken in de eerste Der Blaue Reiter tentoonstelling in de Thannhauser Gallery in München tussen december 1911 en januari 1912. De tentoonstelling was het hoogtepunt van de Duitse expressionistische beweging en was ook te zien in Berlijn, Keulen, Hagen en Frankfurt.

In 1912 ontmoette Marc ook Robert Delaunay, wiens gebruik van kleur en futurisme de volgende grote invloed op Marc’s werk was. Marc werd steeds meer beïnvloed door het futurisme en het kubisme en zijn kunst werd steeds grimmiger en abstracter van aard.

De Schilderstijl van Franz Marc

De meeste van Marc’s volwassen werk portretteert dieren, meestal in een natuurlijke omgeving. Zijn werk wordt gekenmerkt door een heldere primaire kleur, een bijna kubistische weergave van de dieren, een grimmige eenvoud en een diep gevoel van emotie, die zelfs in zijn eigen tijd in invloedrijke kringen opvielen.

In oktober 1998 werden bij Christie’s kunstveilinghuis in Londen verschillende van Marc’s schilderijen voor recordprijzen verkocht, waaronder Rote Rehe I (Red Deer I), die voor 3,30 miljoen pond verkocht werd. Dit record werd echter overschreden in oktober 1999, toen Der Wasserfall (The Waterfall) door Sotheby’s in Londen werd verkocht aan een particuliere verzamelaar voor 5,06 miljoen pond. Deze prijs vestigde een record voor zowel het werk van Franz Marc als de Duitse schilderkunst van de 20e eeuw.

Franz Marc Reproductie Schilderij Kopen?

Niet iedereen heeft natuurlijk zo een groot budget om een origineel van Franz Marc aan te schaffen. Een goed alternatief is dan om een betaalbare reproductie schilderij te laten maken door Instapainting. Wij werken met ervaren, getalenteerde topkunstenaars die een prachtig Marc reproductie Schilderij kunnen maken die bijna niet van echt te onderscheiden is. 100% Handgemaakt, echte olieverf op echt canvas!

Wil je meer lezen over Marc? Marc op Wikipedia.