Resultaat 1–24 van de 47 resultaten wordt getoond

William-Adolphe Bouguereau Reproductie Schilderij

William Adolphe Bouguereau was een Franse academische schilder. Bouguereau werd geboren in La Rochelle. Als student aan de Ecole des Beaux-Arts in Parijs won hij in 1850 de Prix de Rome en zijn realistische genreschilderijen en mythologische thema’s werden gedurende zijn hele werkzame leven tentoongesteld op de jaarlijkse tentoonstellingen van de Parijse Salon.

Hoewel hij in het begin van de 20e eeuw in de vergetelheid raakte, misschien door zijn felle tegenstand tegen de impressionisten, is er een nieuwe waardering voor zijn werk. Tijdens zijn leven schilderde Bouguereau 826 schilderijen.

Populariteit van Bouguereau

In zijn eigen tijd werd Bouguereau beschouwd als een van de grootste schilders ter wereld. In 1900 noemden zijn tijdgenoten Edgar Degas en Claude Monet hem naar verluidt als de grootste Franse schilder uit de 19e eeuw. Hoewel met Degas’ beroemde trenchante humor en de esthetische neigingen van de twee impressionisten, is het mogelijk dat de uitspraak bedoeld was als een ironisch commentaar op de smaak van het toekomstige publiek.

Bouguereau’s werken werden gretig aangekocht, tegen hoge prijzen, vooral door Amerikaanse miljonairs. Na ongeveer 1920 raakte Bouguereau in een merkwaardig kwaad daglicht. Sommigen beweren dat het nieuwe “kunstkennersbedrijf” dit bewust heeft bedacht en zijn vroegere verzet tegen nieuwe ontwikkelingen in de schilderkunst heeft afgewezen, maar het is waarschijnlijk dat diepere maatschappelijke factoren hebben bijgedragen aan deze enorme verschuiving in smaak en gevoeligheid. Decennialang werd zijn naam niet eens in encyclopedieën genoemd. Vandaag de dag stellen meer dan honderd musea over de hele wereld zijn werk tentoon.

Bouguereau Reproductie Schilderij Kopen?

Instapainting is gespecialiseerd in het maken van 100% echte olieverf reproductie schilderijen. Wil je dus graag een Bouguereau reproductie schilderij thuis aan de muur of in je kantoor? Bijvoorbeeld zijn populaire schilderij The Rapture of Psyche? Instapainting werkt met ervaren topschilders die een prachtige replica kunnen maken, met echte olieverf op echt canvas!