Resultaat 1–24 van de 62 resultaten wordt getoond

Gustav Klimt Reproductie Schilderij

Gustav Klimt was een olieverfschilder uit Wenen, Oostenrijk, die de Oostenrijkse Art Nouveau-beweging, bekend als de Wiener Secession, oprichtte in 1897, die zich richtte op onconventionele jonge kunstenaars, zoals hijzelf.

Hij werd eind 1800 geboren en overleed in 1918. Toch maakte Gustav Klimt wel schilderijen tot aan zijn overlijden. Het was zijn lust en zijn leven. Gustav Klimt staat vooral bekend om zijn gebruik van openhartige erotiek en seksualiteit in zijn werken, symboliek en de verheerlijking van de vrouwelijke vorm. “Alle kunst is erotiek” is een bekende uitspraak van de eigenzinnige Gustav Klimt. Tijdens zijn carrière maakte Gustav muurschilderingen, schetsen, schilderijen en andere artistieke stukken, maar zijn olieverfschilderijen behoren tot zijn beste werk.

De Gustav Klimt stijl en zijn symboliek

De vroege werken van Gustav Klimt bestonden uit grote muurschilderingen in een naturalistische stijl. Naarmate de tijd vorderde, werden de schilderijen van Klimt echter steeds innovatiever en fantasierijker. Zijn beroemdste werken zijn decoratief en symbolisch van aard. Gustav Klimt schilderijen staan bekend om hun krullende achtergrondpatronen en lijnen, mozaïekvormen, doorschijnende kleuren en vlakke oppervlakken zonder schaduwen.

Veel populaire Gustav Klimt schilderijen illustreren fabelachtige vogels en dieren, waardoor ze de perfecte aanvulling zijn op ruimtes met een sprookjesachtig of fantasierijk thema. De schilderijen van Gustav Klimt zijn meestal exotisch, en ze zijn vaak voorzien van caleidoscopen van stralende kleuren en bloem- of siermotieven.

Sommige schilderijen van Klimt proberen de geheimen van het onbewuste te belichten door middel van naaktheid en belichting. Andere schilderijen van Gustav Klimt proberen de schoonheid van de vrouw op verschillende manieren weer te geven. In dergelijke Klimt-schilderijen wordt de vrouw als femme fatale, als vrouwelijk en ook als amoureus afgebeeld. Veel van zijn schilderijen van vrouwen richten zich ook op het belang van seksualiteit in het leven. Klimt’s schilderijen van vrouwen zijn vaak schokkend mooi, waardoor ze een populaire keuze zijn onder kunstverzamelaars die graag een statement maken in hun huis.

De gouden fase van Gustav Klimt

Iets wat zeer kenmerkend was aan de Gustav Klimt paintings is de verwerking van goud. Er was namelijk een periode waarin hij veelvuldig goud gebruikte in zijn schilderijen. Een periode die ook wel bekend staat als zijn ‘gouden fase’. Critici vonden zijn gouden fase fantastisch, iets waardoor deze tijd ervoor zorgde dat hij erg succesvol werd.

Terwijl schilderijen uit Klimt’s goudfase te herkennen zijn aan het gebruik van opvallende goudkleuringen, waren ook zijn andere handelsmotieven, zoals het gebruik van de vrouw, seksualiteit en fantasie, in deze werken aanwezig. Dat ieder kunstwerk iets erotisch moest hebben was volgens Gustav Klimt een standaard.

Gustav Klimt’s bekendste werken

Er bestaan oneindig veel prachtige kunstwerken van Gustav Klimt, maar er zijn enkele bekende werken die elke kunstliefhebber fantastisch vindt en destijds geroemd werden door doorgewinterde kunstcritici:

Gustav Klimt ‘De Kus’

De kus is met recht het meest beroemde stuk van Gustav Klim te noemen. In de vroegmoderne tijd was dit een kenmerkend schilderij voor kunstliefhebbers. Een bijzonder werk waar twee geliefden elkaar omarmen tussen prachtige flora. Het schilderij van Gustav Klimt werd in 1908 voor het eerst tentoongesteld en ontving lovende woorden.

Gustav Klimt ‘De Judith’

Een Gustav Klimt schilderij met een bijbels thema dat tevens veel lovende kritiek kreeg was ‘De Judith’. Een portret van de Bijbelse Judith die de Assyrische generaal Holofernes onthoofd. Wederom een schilderij waar goud de hoofdrol kreeg.

Gustav Klimt ‘Portret van Adele Bloch-Bauer’

Een schilderij op olieverf waar de schilder zeer trots op was is het ‘Portret van Adele Bloch-Bauer’. Eén van de Gustav Klimt kunstwerken uit zijn arbeidsintensieve, gouden tijd. In dit kunstwerk zie je veel art nouveau krullen terug gecombineerd met abstracte geometrie. De Egyptische goden waren hierbij tevens een inspiratiebron voor Klimt.

Gustav Klimt ‘De maagd’

Dit is één van de Gustav Klimt kunstwerken waar de kenmerkende erotische sfeer die hij zo graag portretteerde, nu ook terug laat komen. In dit prachtige schilderij zijn diverse vrouwen met elkaar verweven. Hij identificeerde zichzelf graag met het vrouwelijke. Zo schilderde hij de vrouwen altijd vanuit zijn mannelijke ik. Daarmee brak hij het traditionele negentiende-eeuwse wereldbeeld van mannelijkheid in de kunst.

Gustav Klimt ‘Danaë’

Seksualiteit komt volgens Klimt in alle vormen. In het schilderij ‘Danaë’ beeld hij een vrouwelijke seksualiteit af die in dit geval wordt gezien als narcistisch. Een pronkstuk uit zijn gouden tijdperk die voor vele kunstcritici geroemd werd.

Gustav Klimt Reproductie Schilderij Kopen?

De reproducties van Gustav Klimt kunnen in elk huis een uitstekend onderwerp van gesprek zijn. Een Klimt schilderij geeft een gevoel van schoonheid, stijl en klasse aan je woonkamer of kantoor. Instapainting heeft meerdere schilderijen van Klimt in de webshop.

Wil je een Klimt Reproductie Schilderij kopen? Zoals ‘De Kus’ of het ‘Portret van Adele Bloch-Bauer’? Bekijk dan snel de collectie in de Instapainting shop.

Wil je meer lezen over Klimt? Bekijk alles over Gustav Klimt op Wikipedia.