Resultaat 1–24 van de 28 resultaten wordt getoond

Diego Velázquez Reproductie Schilderij

De schilderijen van Diego Velázquez zijn talrijk en veelzijdig, maar vrijwel alle beroemde schilderijen van Diego Velázquez worden geassocieerd met het koninklijk huis van Filips IV. Deze koning Filips, die Spanje leidde tijdens de enorm moeilijke Dertigjarige Oorlog, had veel aandacht voor het koninklijke aanzien van hemzelf en zijn familie. Bij Instapainting koop je prachtige reproducties van Diego Velázquez zijn kunst, geschilderd door professionele kunstenaars.

Diego Velázquez’ kunstgeschiedenis

Vrijwel iedere kunstcriticus is bekend met de kunstwerken van Diego Velázquez. Hij werd in 1599 geboren in de adel van Sevilla en ontdekte al op elfjarige leeftijd dat hij iets voelde voor kunst. Hij ging een studie volgen bij kunstschilder Pacheco, waar hij veel kunstvaardigheden van geleerd heeft. Na zijn studie begon hij zijn eigen stijl te ontwikkelen, zo rond het jaar 1615. Hij verwezenlijkte met name stillevens, portretten en kunstwerken gebaseerd op religie.

Nog geen tien jaar later werd Diego Velázquez ook ontdekt door het koningshuis. Hij mocht in 1629 een kunstwerk maken. Dit werd het portret van de Spaanse Koning Filips IV. Niet veel later, na een bult enthousiasme vanuit het koningshuis, werd hij hofschilder. Hierna heeft hij wederom een studie opgepakt en dit keer in Italië, hij raakte specifiek geïnteresseerd in Italiaanse kunst. Dit was een goede keuze van Velázquez, want hij bereikte een groot enthousiast publiek met de populaire werken die hij in die tijd heeft gemaakt.

Het doel van de Diego Velázquez kunst

De schilderijen van Diego Velázquez waren bedoeld om de koning de macht en de wijsheid te geven die het belegerde Spaanse volk verwachtte. Onder de werken van Velázquez bevinden zich tientallen portretten van Filips IV en alle leden van de koninklijke huishouding. Zijn buitengewone artistieke prestaties waren een sjabloon voor latere kunstenaars in zowel de Realistische- als de Impressionistische school. Meer dan honderd exemplaren van de Diego Velázquez kunst worden aan hem toegeschreven of zijn bekend uit de archieven – hoewel sommige verloren zijn gegaan.

Velázquez reisde tot in Italië onder het beschermheerschap van koning Filips, maar bracht het grootste deel van zijn leven in Madrid door. Hij blonk uit in portretkunst en was een veelgevraagd lid van de adel aan het hof.

In sommige gevallen zijn de Diego Velázquez-schilderijen die zich lijken te richten op de edelen of koningen in feite decorstukken die de kunstenaar in staat stellen om de onderwerpen van zijn persoonlijke interesse te verkennen.

De stijl van de Spaanse schilder

De typische Diego Velázquez kunst wordt vooral gekenmerkt door de Spaanse barokstijl. Hierbij ligt de nadruk op het portretteren van de mens en het schilderen van de zaken, zoals ze horen te zijn. Zo schilderde hij graag emoties bij mensen en tekende hij hun gezichtsuitdrukkingen sterk. Minder fictie dus en meer oog voor het realisme. Zeker na zijn tijd in Italië werkte hij steeds meer aan realistische kunstwerken. Later werd dit ook nog door hem gecombineerd met het naturalisme.

Bekende schilderijen van Diego Velázquez

De beroemde Spaanse schilder heeft veel meesterwerken achtergelaten, maar één van de beroemdste door Diego Velázquez is ‘Las Meninas’. In dit kunstwerk besteedt hij veel aandacht aan de achtergrond en plaatst hij kinderen van het koninklijk huis op een dusdanige manier dat zij in beeld worden gebracht door andere elementen op het kunstwerk.

 

Diego Velázquez Reproductie Schilderij Kopen?

De schilderijen van Diego Velázquez hebben veel andere beroemde kunstenaars beïnvloed, waaronder Picasso. Nog steeds worden de werken van Velázquez erkend als de meest bijzondere voorbeelden van portretschilderkunst die ooit in Europa is ontstaan. Elk werk is opvallend anders, dus de juiste plaatsing van iemand zal afhangen van de reproductie die je kiest.

Wil je graag een Velázquez reproductie schilderij kopen? Kijk dan niet verder dan Instapainting. Onze schilders zijn topkunstenaars, afgestudeerd aan de kunstacademie en gespecialiseerd om de werken van Velázquez zo dicht mogelijk bij het origineel te benaderen.

Wil je meer lezen over Velazquez? Velazquez op Wikipedia.