Resultaat 1–9 van de 40 resultaten wordt getoond

Show sidebar

Francisco De Goya Reproductie Schilderij

Francisco José De Goya y Lucientes (1746 – 1828) was een Spaans kunstschilder en graveur. Het werk van Francisco Goya behoort qua stijl bij de Romantiek, maar hij werd tevens beïnvloed door het Verlichtingsdenken.

In een toespraak voor de Real Academia de Bellas Artes de San Fernando in 1792 suggereerde hij dat studenten hun kunstenaarstalent vrij moesten kunnen ontwikkelen, en inspiratie moesten kunnen zoeken bij meesters van hun eigen voorkeur eerder dan de doctrines van het neoclassicisme te moeten aanhangen. Zelf beweerde hij dat zijn meesters Velázquez, Rembrandt en de natuur waren, maar zijn werk is moeilijk in hokjes onder te brengen en zijn stijlverscheidenheid is opmerkelijk.

De invloed van de Goya op latere meesters

De invloed van Goya op latere kunst is van belang omdat zijn kunst de tradities van destijds ondermijnde. Zowel qua gedachtegoed als qua techniek wees hij de weg naar het realisme en het impressionisme zoals die later zouden worden ontwikkeld door Gustave Courbet, Édouard Manet, Vincent van Gogh, Paul Cézanne en Pierre-Auguste Renoir.

Hij liep vooruit richting het expressionisme en het surrealisme. Bovendien schilderde hij subjectief. Zijn nadruk op een scherpe voorgrond en een vagere achtergrond loopt vooruit op de kunst van Manet. Door de werken uit zijn latere periode wordt Goya gezien als een voorloper van de moderne kunst.

De Schilderstijl van de Goya

De bijzondere stijl waarin hij aan het eind van zijn leven schilderde, was grotendeels te wijten aan zijn steeds erger wordende slechthorigheid en aan zijn depressies. Die stijl wordt vaak apart benoemd: de benaming Zwarte Schilderijen slaat niet alleen op de kleurloosheid van veertien oorspronkelijk als muurschilderingen opgevatte werken uit die tijd maar eveneens op de duistere en soms wrede onderwerpen zoals Saturnus die zijn zoon verslindt en Twee mannen die vechten met een stok.

De Goya Reproductie Schilderij kopen?

Wil je een De Goya Reproductie schilderij voor thuis aan de muur? Zodat je iedere dag kunt genieten van een van zijn vele prachtige schilderijen? Instapainting kan van ieder De Goya schilderij een prachtige reproductie maken. Doordat wij samenwerken met ervaren, getalenteerde topkunstenaars, welke werken met de beste materialen verf en canvas.

Wil je meer weten over de Goya? De Goya op Wikipedia.